GIFT I KROPPEN!

HÆLLÆ!

Depresjonen tapper deg for energi, 
den suger alt positivt ut av deg!

Å lar deg sitte igjen i ditt tomme skall!

Jeg lever,
jeg er;
men jeg er ikke meg lenger!


*bilde fra google*

Depresjonen jeg sliter med tapper meg noe så sinnsykt,
det er som gift i kroppen som bare drar alt godt ut og vekk!

Ting som tidligere ga meg enormt stor glede,
er nå bare ting som er helt OK!

Jeg gjemmer meg hjemme, gjemmer meg godt under pleddet foran Tv`en,
for her hjemme er det så trygt og godt!

Jeg klarer ikke ta opp tlf og ringe noen,
å svare på en melding er en stor indre kamp!

Jeg savner alle som betyr noe for meg,
men samtidig trekker jeg meg så langt vekk at de ikke finner meg!

Jeg sliter enormt med å forstå denne sykdommen!

Når jeg er så sinnsykt ensom, 
hvorfor prøver jeg ikke å finne på ting med noen?

Når jeg har det så vondt og vanskelig,
hvorfor snakker jeg ikke med noen?

Når jeg er så trist og lei,
hvorfor prøver jeg ikke å le?

 

Hvorfor kan jeg ikke bare gjøre det da!?!


*når liver er tøft*

 

All forskning på depresjon viser at det er en feil i hjernen,
en feil som plutselig oppstår.
Og det kan skje alle!

Denne feilen, gjør at man ikke føler glede på samme måte som før,
og gjør at du ikke har energi og ork til ting som du bryr deg om!

Og om du skulle klare og gjøre noe en dag,
lurer denne feilen deg til at det ikke er så gøy,koselig eller hyggelig som før.. 

jeg håper hjernen min snart retter opp sin feil,
jeg vil leve et liv igjen!

Jeg ønsker ikke bare være!!

*XOXO*


 

12 Spor

Elisabeth/lillesøss

18.10.2017 kl.20:34

Du er sterk søstern! Er så veldig glad i deg ❤️

mygaylife

18.10.2017 kl.20:40

Elisabeth/lillesøss: Takk <3 og jeg er så veldig glad i deg <3

18.10.2017 kl.20:48

Åå jeg kjenner meg så altfor godt igjen... jeg vil ha tilbake følelsene mine, kjenne glede... men nei. Er likegyldig til alt.

Jeg jobber i en butikk hver dag i 6 timer, og det er akkurat det jeg greier å gjøre. Etterpå er jeg helt kjørt. Det er ikke fysisk slitsomt, men psykisk. Alle sier "hvorfor er du så sliten, du som gjør så lite". De skulle bare visst. Jeg føler jeg kjemper hele tiden. Folk sier f eks at forkjølelse er ikke grunn nok til å være hjemme fra jobb, men problemet til meg er at den minste lille ting som trekker ned formen min utenom depresjonen, gjør at jeg går i minus - da brekker jeg helt. Så om jeg er forkjølet og borte fra jobb, så er det egentlig ikke fordi jeg bare har vond hals, men fordi at jeg er jævlig deprimert OG har vondt i halsen i tillegg og da greier jeg i hvert fall ikke å sminke meg og dra på jobb. Skjønner? Alt er så sykt vanskelig for en med depresjon.

For en frisk person er forkjølelse noe som "går over snart", men for meg er det enda en nedtur.

Dårlig eksempel, men du skjønner helt sikkert hva jeg mener!

Bare det å pusse tenner er jo en utfordring noen ganger. Har lært meg å leve med depresjonen nå, men i starten var det skikkelig tiltak å f eks dusje og ordne håret.

Jeg prøver å kjenne på glede igjen nå som jeg er blitt så vant med depresjonen. Prøver forsiktig å sette pris på ting, osv. Men nå som jeg også "har vært" på andre siden og lært meg en annen realitet også, er det sykt vanskelig å "velge" den gode siden igjen. Å herre jeg får ikke til å forklare

mygaylife

18.10.2017 kl.22:40

Anonym: Jeg skjønner deg så utrolig godt! men jeg tror det er viktig å bevare håpet! Det blir bedre ! Ta vare på deg selv,du vil nok føle noe igjen :)

Lisa

18.10.2017 kl.20:48

Sender deg mange klemmer <3

mygaylife

18.10.2017 kl.22:40

Lisa: <3

Fight back

18.10.2017 kl.22:02

Negative tankemønster dominerer, og opptar altfor mye plass i tankevirksomheten vår. Som du sier selv, ting som vanligvis gleder deg over er «bare» Ok nå. Det er fordi alt det negative veier så mye tyngere enn det positive. Man vektlegger det negative tankemønsteret fremfor å gi plass til positive. Følelser som skam, utilstrekklighet, ikke god nok bunner i forventninger. Er du usikker på hva de nærmeste forventer av deg, spør de. Veldig ofte viser det seg at det er forventningene vi har til oss selv er det høyeste dermed tror vi de rundt oss forventer det samme. En samtale kan gi deg ett helt nytt perspektiv, og kan endre negativt tankemønster. Aksepter begrensinger, alle har en begrensing eller to kanskje fler. Mange begrensinger kan jobbes med i form av utfordre seg selv, men man må tørre å prøve, og ikke være redd for å feile. Det er mye god lærdom i det å feile.

For å få opp motivasjon til endringsprosess vil jeg foreslå at du gir kroppen og sinnet ditt en fysisk øvelse. En god måte å gjøre dette på er F.eks gjøre en ting som du frykter.

Den enkleste og ofte beste løsningen som ikke krever mye mental trening kan være kalkulert risikosport. Å gi kroppen ett ordentlig adrenalinkick! Uansett hvor flat man føler seg, er det svært lite som overgår kroppens naturlige evne til å reagere på, det vil garantert gjøre noe med stemningsleiet ditt! Lykke til fremover😉

mygaylife

18.10.2017 kl.22:48

Fight back: Negativt tankemønster er en stor del av en depresjon dessverre, å se ned på seg selv er noe man gjør i en slik situasjon! Jeg er helt enig med deg at tankemønsteret må endres, og jeg skjønner det selv.. men det er ikke så lett i praksis!
Depresjon er den motsatte siden av forelskelse, der du i forelskelse kun ser det gode og fine, ser du kun det mørke og vonde i en depresjon.. og som alle vet, det tar litt tid og komme forbi forelskelsen, og man trenger tid i en depresjon!
jeg går på kurs, kurs for å lære og snu tankemønsteret... men gud for en jobb det er! men jeg har ikke gitt opp, jeg vet at det kommer lysere tider :)

Fight back

19.10.2017 kl.08:40

Jeg vet hvor tungt det er, og det er flott at du er proaktiv og viser åpenhet rundt dette. Å være deprimert er normalt og en naturlig reaksjon som kan ramme alle. Jeg forstår at veien er lang.

Det kreves daglig mental trening i lang tid før det sitter.

Derfor kan det være en ide å gjøre en fysisk øvelse. Som en kickstart på vendingen. Ved å øke andrenalin nivået i kroppen, vil du fysisk oppleve hvordan kroppen naturlig reagerer , responderer og hvor mye det har å si for sinnet. Dette kan korte ned prosessen. Bare ett tips! :)

Det kommer helt klart lysere dager 😃 livet er nå, dagene og ukene flyr avgårde - du er ung, med alle muligheter foran deg - du er en sterk ressurs for samfunnet uten å kanskje vite det selv. Vær raus med deg selv og gi deg selv en klapp på skuldern for godt gjennomført hver gang du prøver. God helg!

mygaylife

19.10.2017 kl.21:07

Fight back: Takk for tips! Skal prøve det ut :) ha en fin helg du også :)

Sandra

19.10.2017 kl.18:57

Kjenner meg veldig igjen, tunge dager finner man alltid uansett hvor bra en kan føle man har det. Kan aldri se for seg når en skal få tilbakeslag på det, mest krevende med og være psykisk syk er nettopp dette.

Ingenting hjelper i de tøffeste dagene, stå på vær sterk er mitt beste tips slipp familie og kjære inn, folk du stoler på :-)

Du klarer dette, har troen på deg. Kjenner deg ikke men kjenner smerten.

Bli bedre <3

mygaylife

19.10.2017 kl.21:08

Sandra: Takk :)

Skriv en ny kommentar

mygaylife

mygaylife

33, Sarpsborg

Anncha her! :) Velkommen skal du være inn i min verden :P hehe..

Kategorier

Arkiv

hits